Siebe Vanhee | Bewogen weekend!
Official website of the professional rock climber and adventurer Siebe Vanhee
siebe vanhee, petzl, tnf, beal, rock, climbing, expedition, sean, villanueva, vanhee, siebe, the north face, belclimb, belgium
21742
post-template-default,single,single-post,postid-21742,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

Bewogen weekend!

Bewogen weekend!

Voorbije vrijdagavond was het de jaarlijkse bijeenkomst van het Petzl Team van België en Nederland in de Chamonix in Freyr. Het aantal gesponsorde klimmers door Petzl in België en Nederland breidt zicht steeds meer uit en belooft een sterk team te worden!

Het werd een gezellige avond in de Cham waar de klimmers aan elkaar werden voorgesteld en kennis konden maken met het nieuwe materiaal dat Petzl binnenkort op de markt zal brengen.

Aangezien ik nu toch zo dicht bij de rotsen was kon ik het niet maken om die zelfde avond naar huis te keren zonder geklommen te hebben. Ik besloot om er in mijn auto te blijven slapen om de volgende dag toch een klimmeke te doen!Ik sprak met enkele Leuvenaren af in Trou Margritte om dat grotje eens te observeren. Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren het topcondities. Ik werd ook onmiddellijk fan van de grot, een geweldige sector om je enkele dagen te amuseren! Het is een rots die je vooral niet verwacht in België, heel toffe stijl en alles nog super ruw. Zeer pijnlijk voor het vel maar daar moet een klimmer maar tegen kunnen zeker 😉

Ik had al zoveel gehoord over die speciale route in het gat van Margritte en besloot hem nu zelf eens te proberen, FatFinger!

Eerst deed ik een flash poging maar dit was nog net iets te hoog gegrepen aangezien de bewegingen zeer specifieke zijn met enkele grepen die je toch beter al eens gevoeld hebt. Daarna deed ik de route van de tweede poging.

Verder waagde ik me aan Itinéraire Bis, 8b. Een route van ongeveer 22m met in het begin een bouldersectie in een stevige overhang waarop een dak volgt met enkele grote bewegingen tot aan een tweede kleine crux met daarna een dal uitklim met de voeten op wrijving.

Die dag deed ik twee pogingen waarna het vel op mijn vingers al zwaar had afgezien van de klemmende pockets in het begin.Zondag voorspelde ze veel regen en inderdaad Frank het weermannetje had weer eens gelijk. Maar we lieten ons niet doen door de druppels en de bozere woorden van Frank en gingen weer naar Trou Margritte. Dit was een uitstekende beslissing, we hadden relatief goed weer met inderdaad enkele druppels. De grot en de uitklim van de routes bleven wel droog waardoor we perfect konden klimmen. Ik probeerde Itinéraire Bis nog drie keer en het ging steeds beter! De laatste poging viel ik in de vijfde beweging waarna ik van de derde beweging terug vertrok en de route in een keer kon uitklimmen! Dit belooft voor volgende keer!

Een volgende keer zal binnen drie weken zijn aangezien ik volgend weekend met school vertrek op eindreis naar Kroatië voor twee volle weken!

3 Comments
 • werner760131

  May 3, 2010 at 1:09 pm

  Amai, ziet er cool uit!! Eén van de volgende keren ga ik graag een keertje mee…
  Have fun in Kroatië!
  (Roxy)Werner.

 • tinevaneyken

  May 5, 2010 at 11:33 am

  misschien kan je daar ook wel ergens klimmen…

 • Siebe

  May 5, 2010 at 2:06 pm

  Ja dat is inderdaad mogelijk! Maar spijtig genoeg staat er in het reglement dat niemand er alleen op uittrekt 🙂