Siebe Vanhee | In het Belgen landje
Official website of the professional rock climber and adventurer Siebe Vanhee
siebe vanhee, petzl, tnf, beal, rock, climbing, expedition, sean, villanueva, vanhee, siebe, the north face, belclimb, belgium
21728
post-template-default,single,single-post,postid-21728,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

In het Belgen landje

In het Belgen landje


Momenteel ben ik veel aan het werk om genoeg geld te verdienen waarmee ik daarna het grote meer maar weer eens over steek.
Tussen het werken door volg in een strak trainingschema dat ik zelf heb opgesteld en ga ik
uiteraard regelmatig eens naar de rotsen.

Zoals vorige week zondag wanneer ik met enkele Leuvense klimmers en klimsters naar Marche les Dames ging om daar foto’s te nemen voor de nieuwe topo die binnenkort zal uitkomen. Dit was een zeer rustig klimdagje waar we allemaal een heel aantal zeer eenvoudige routes klommen. Marche les dames is duidelijk een klimgebied voor beginnende klimmers, met wel 491 routes waarvan 200 in de 5de graad.

De klimstijl is zeer speciaal en bestaat uit veel gaten en goede voetsteunen. De rots is niet zo kwalitatief en zeer brokkelig. Marche les Dames is geen gebied met een grote kwalitatieve waarde maar voor beginners altijd de moeite om eens naar toe te gaan. Zoek je een kwalitatief klimgebied, Freyr ligt er niet ver vanaf!


In mijn planning voor de laatste twee maanden van 2010 staan nog enkele korte rotsklimvakanties gepland waarvan een 11 – 12 – 13 – 14 november. Ik zal dan met Florian Castagne naar Peak District (Engeland) trekken om daar het tradklimmen wat meer onder de knie te krijgen. Hier kijk ik volop naar uit aangezien ik alleen nog maar goede dingen heb gehoord van dit klimgebied.

Ik zal ook weer deelnemen aan de twee selecties van het BK boulder in november.

Keep on rockclimbing!

1 Comment
  • Michiel

    October 26, 2010 at 10:33 pm

    Ejj Sjakie FREYR IS LELIJK!!! Maar wanneer gaan we is naar Bleau? Ik ben er het eerste weekend van november en van 10 tot 18 december.

    Stuur me ff een mailtje of een facebook bericht als je ook kan.

    Michiel