Siebe Vanhee | Open Escale 2010
Official website of the professional rock climber and adventurer Siebe Vanhee
siebe vanhee, petzl, tnf, beal, rock, climbing, expedition, sean, villanueva, vanhee, siebe, the north face, belclimb, belgium
21745
post-template-default,single,single-post,postid-21745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

Open Escale 2010

Open Escale 2010

Afgelopen weekend was het de laatste manche van de Belgische beker voor jeugd. De laatste en beslissende manche! De eerste manche in was de Open Stone Age die ik won en waar Mathieu op de tweede plaats eindigde. De tweede manche speelde zich twee weken geleden af in Klimax op het Open Vlaams jeugd klimkampioenschap, op deze wedstrijd eindigde ik 2de en won Mathieu.
Dus hing de Belgische beker af van deze laatste manche voorbije zaterdag! Ik nam deel met als doel te winnen en ik klom niet voor minder.

De kwalificaties waren twee hele mooie routes waarover goed was nagedacht. De finale was een zeer technische route waar wel wat inzicht voor nodig was! Ik en Mathieu klommen deze route uit en het was dus tijd voor een superfinale. Ik klom de finale met een mooie techniek en zonder al te veel moeite uit en dacht dus dat het echt wel goed zat voor de superfinale.

Toen we de super finale konden inlezen zag ik dat het in mijn nadeel ging zijn, de bewegingen waren niet al te ingewikkeld en de route vergde veel kracht en explosiviteit!

In één derde van de route probeerde ik een knieklem die erg goed van pas zou komen, maar tot mijn grote spijt lukte deze niet waardoor ik kracht verloor en met veel moeite de volgende pas probeerde. Dit lukte niet meer en ik viel. Dit zorgde voor zeer veel teleurstelling en frustratie.

Met één 1ste plaats en twee keer 2des eindigde ik in het eindklassement op de Belgische beker 2010 op de tweede plaats. Jammer van de wedstrijd in klimax waar het zeer nipt was!

Maar plastiek blijft dood en ik heb een mooie rotsklimvakantie in het vooruitzicht: namelijk een vakantie van twee maand in Amerika!

2 Comments
  • Lobke

    January 25, 2010 at 7:31 am

    Je hebt weer voor de nodige spanning gezorgd zie ik. Jammer van de frustratie. Toch knap gedaan!!

  • Mieke

    January 25, 2010 at 10:35 am

    YEAH!!! USA, here we come (allée, Siebe dan toch)